⇠ هزینه های مراسم عروسی می تواند عاملی برای انصراف عروس و دامادها از برپایی جشن باشد، ممکن است افرادی از اعضای خانواده و نزدیکانتان شما را ترغیب کنند که از این دست هزینه ها صرف نظر کرده و بجای متحمل شدن مخارج عروسی آن مبلغ را برای کارهای دیگری مثل خرید ماشین، مسافرت و … اختصاص دهید،
⇠ اولین قدم برای برگزاری جشن، داشتن برنامه ریزی برای عروسی است از دیگر نکات مهم برآورد و برنامه ریزی برای هزینه های مراسم عروسی است. پس اگر هر عروس و دامادی آهسته و بدون هیجان انتخاب های مطمئنی را انجام دهند می توانند بدون هیچ گونه بدهی اضافه (!) و با خیالی آسوده به دوران متاهلی وارد شوند.
.
• برای یک بودجه بندی مناسب و به درد بخور، قبل از هرچیز شما باید اقدامات زیر را انجام دهید.
۱ – لیست مهمان های خود را تهیه کنید و تعداد کسانی را قصد دارید به عروسی خود دعوت کنید تعیین کنید.
در لیست تان افراد را به دو دسته درجه ۱ و درجه ۲ تقسیم کنید. درجه ۱ آنهایی هستند که حتما باید در مراسم حضور داشته باشند و درجه ۲ کسانی که می توانید در صورت نیاز آنها را از لیست خط بزنید و در فرصت دیگری ازشان پذیرایی کنید. مثلا یک مهمانی عصرانه.
۲ – هیچ ایرادی ندارد اگر در کارت عروسی تان برای آشنایان و مهمانان درجه ۲ بنویسید: « از کودکان عزیز در فرصت بهتری پذیرایی خواهد شد. » به این ترتیب تعداد زیادی از جمعیت که مربوط به بچه های خانواده ها است حذف می شود. در عین حال شما از بزرگترهای آن خانواده دعوت کرده اید و به آنها احترام گذاشته اید.
۳ – در باره تشریفات عروسی خود تصمیم بگیرید. آیا تصمیم دارید مراسم را ساده برگزار کنید یا مجلل؟ می خواهید مراسم تان در حد یک مهمانی خانوادگی باشد یا تصمیم دارید زرق و برق مراسم را زیادتر کنید؟ مشخص کردن هدف تان کمک می کند تا قدم ها را مطمئن تر بردارید.
۴ – با دوستان و نزدیکانی که به تازگی عروسی کرده اند مشورت کنید و از آنها درباره هزینه هایی که پرداخت کرده اند سوال کنید. شک نکنید که اطلاعات ارزشمندی کسب خواهید کرد.
۵ – تحقیق در بازار را فراموش نکنید. با صرف اندکی وقت و کمی پرس و جو در بازار تشریفات عروسی، اطلاعات مفیدی درباره مخارج احتمالی عروسی خود کسب خواهید کرد.
.
• کاهش هزینه های عروسی
۱- در روزهایی که اعیاد مذهبی مانند عید غدیر، عید قربان ، ۱۳ رجب ، ۱۷ ربیع الاول است ، تاریخ عروسی خود را انتخاب ننمایید. زیرا در این روزها حتی قیمت گل هم گرون تر از روزهای معمولی هست.اگر میهمان تان در شهر خودتان هستند و از جای دور برای مراسم عروسی شما نمی خواهند بیایند ، می توانید برای صرفه جویی در هزینه ورودی تالار ، مراسم خود را شنبه تا ۴ شنبه که ورودی رایگان یا مبلغ کمتری تا آخر هفته دارد ، برگزار نمایید.
قبل از انتخاب تالار پذیرایی خود حتما مقاله راهنمایی انتخاب محل برگزاری مراسم عروسی(تالار پذیرایی) را مطالعه نمایید
۲- بر سر یک لیست ثابت از مهمانها توافق کنید. فقط یک مهمان اضافی می تواند تفاوت چشمگیری ایجاد کند وقتی بودجه شما محدود است.
۳-هیچ وقت به اولین قیمت بله نگویید:از جاهای مختلف قیمت بگیرید و بر سر قیمت مورد علاقه تان بحث کنید.
۴-یک نامزدی بلند مدت را انتخاب کنید زیرا وقت بیشتر ی دارید برای چک کردن کارهای مختلف و پس انداز کردن پولتان برای خرج هایی که در پیش دارید.
برای برگزاری و مدیریت بهتر دوران نامزدی تا عروسی خود پیشنهاد می کنم حتما مقالات موجود در قسمت نکات مهم عروسی را مطالعه نمایید.
۵-برای صرفه جویی در هزینه می توانید کارت دعوت خود را ساده انتخاب نمایید و خودتان با نوارهای دانتل، روبان ، مروارید و … کارت دعوت تان را با هزینه کمتری خاص نمایید. برای ایده گرفتن می توانید از آرشیو مدل کارت دعوت سایت دیدن نمایید.
۶-اگر با نرم افزارهای طراحی مانند فتوشاپ آشنایی دارید می توانید کارت دعوت عروسی را به سلیقه خودتان طراحی کنید. در این صورت شما فقط هزینه چاپ را پرداخت می نمایید.
۷-از میهمان های راه دورتان بخواهید که یک آدرس ایمیل به شما بدهند تا شما به جای اینکه هزینه پستی بابت ارسال کارت دعوت پرداخت کنید، کارت را برایشان ایمیل نمایید.
۸-جشن عقد و عروسی را با هم برگزار نمایید، با این کار بسیاری از هزینه های اضافی و تکراری کاهش پیدا می کند و شما می توانید این هزینه ها را در جایی بهتر استفاده نمایید.
۹-تنها یک مدل غذا برای روز عروسی سفارش دهید.
۱۰-از هزینه های تجملاتی مانند بادکنک آرایی،شمع آرایی،مشعل آرایی، آتش بازی و …. که هر کدام قیمت ناچیزی دارند اما در کل کارایی خاصی ندارند، پرهیز نمایید.
۱۱-از میهمان ها در فصل های سرد سال، با یک فنجای چای داغ به جای انواع نسکافه و قهوه و … پذیرایی نمایید. و در فصل های گرم سال، با یک لیوان نوشیدنی خنک به جای انواع کوکتل میوه و سان شاین و بستنی های مخصوص پذیرایی نمایید.
۱۲-برای میهمانان تان ۳ الی ۴ مدل میوه فصل را که قیمت مناسب تری دارند را سفارش دهید.
۱۳- برای مجلل تر نشان دادن کیک عروسی تان ، طبقات مصتوعی به کیک اضافه نمایید، با این کار هم جلوه کیک تان بیشتر می شود هم از هزینه کردن بیهوده بابت کیک بزرگ می کاهید.
۱۴-کیک عروسی انتخاب کنید که به عنوان دسر هم شناخته شود، مثلا کیک هایی که داخل آن ها بستنی هست. که کیک را هنگام شام قسمت کرده و برای هر میز مقداری را به جای دسر سرو می نمایند.
۱۵-از سفارش دادن گلهای شکری پرهیز کنید و بگذارید با گلهای طبیعی کیک تزیین شود.
۱۶- طلاهایی که در دوران نامزدی کادو گرفتید و کاربردی ندارند را بفروشید و هزینه کنید تا حلفه عروسیتان را همانی انتخاب نمایید که دوست دارید و می خواهید سالیان سال در دست داشته باشید.
۱۷-برای لباس عروسیتان دو چیز خاص و گران قیمت کرایه کنید. مثلا به جای خرید تاج عروسی شما می توانید با پرداخت هزینه خیلی کمتری تاج مناسب تان را کرایه کنید. برای اینکه بدانید چه مدل تاجی برای شما مناسب است ، پیشنهاد می کنم مقاله چگونه تاج عروسی مناسب با مدل لباس و موهایمان انتخاب نماییم؟_سری اول را مطالعه نمایید. یا اگر سرویس عروسی شما با مدل لباس و تاج شما هماهنگی ندارد ، نیازی نیست حتما آن را گردن کنید، شما می توانید یک سرویس بدل که هماهنگی بیشتری با لباس عروس، تاج و… شما دارد را بخرید و در آتلیه آن را گردن کنید و بعد از عقد تان سرویس عروسی خود را گردن کنید.
۱۸-به جای آوردن آرایشگر به خانه به سالن زیبایی بروید.
۱۹-برای پرهیز از خرید کفشهای گران قیمت و خاص ، لباس عروس خود را بلند انتخاب کنید یا کفشی را انتخاب کنید که به جز شب عروسیتان بتوانید باز هم از آن استفاده نمایید.در حال حاضر ست کردن کفش عروس با رنگ دسته گل ، تم عروسی و … نیز مد می باشد. می توانید اگر کفش روشن ساده ای دارید با استفاده از دانتل شبیه به پارچه لباس عروستان آن را تزئین نمایید و آن را به یک کفش گرانقیمت تبدیل نمایید.
۲۰-به درست کردن یک جواهر خاص در روز عروسی برای خود فکر کنید،همین کار را برای ساقدوش های خود نیز برای صرفه جویی در هزینه انجام دهید.
۲۱-از گلهای تازه به جای خرید وسایل تزیینی برای تزیین کردن مو هایتان استفاده کنید.
۲۲- کفشهای عروسی خود را رنگ کنید،شاید در هزینه شما تغییری ایجاد نکند اما نیاز شما را برای خرید یک کفش برای مهمانی بعدی بر طرف می کند.
۲۳-از دوستان صمیمی و اعضای خانواده خود برای ساقدوش شدن دعوت کنید و راهنمایی بخواهید، آنها اصولا خودشان پیشنهاد دوختن و هزینه لباسشان را می دهند.
۲۴-ساقدوش ها را در هزینه برای لباسشان آزاد بگذارید،آنها می توانند برای هماهنگ شدن با رنگ عروسی (theme) مورد نظر شما،از وسایل رنگی بامزه و جذاب یا گل و تاج گل های هماهنگ استفاده کنند.
۲۵-اگر ساقدوش هایتان را در انتخاب لباس و وسایل تزیینی آزاد بگذارید ، راحتر قبول می کنند که هزینه لباس هایشان را خودشان پرداخت کنند.
۲۶-برای صرفه جویی هزینه دسته گل ساقدوش ها از حلقه های گل دور دست استفاده کنید.حتی میتوانید آنها را به وسیله روبان و گل های مصنوعی زیبا خودتان درست کنید. برای مشاهده مدل های دسته گل عروسی از آرشیو مدل دسته گل عروس سایت دیدن نمایید.
۲۷-گلهای بومی و فصلی فصل عروسیتان را انتخاب کنید،آنها خیلی معنا دارتر هستند و هزینه کمتری را در بر دارند.
۲۸- پول خود را با تزیین ورودی سالن دور می ریزید.
۲۹-برای ساقدوشان خود به جای استفاده از گلسر های فانتزی که قیمت های بالایی دارند بهتر است یک تاج گل هماهنگ با رنگ لباس شان سفارش دهید.
۳۰-برای صرفه جویی در هزینه های گل آرایی می توانید از گل های مصنوعی برای روی میز میهمانان و تزئین ورودی و …. استفاده نمایید و هزینه های سنگینی بابت سفارش گل طبیعی پرداخت ننمایید.
۳۱- برای جایگاه عروس و داماد، دو پایه گل چشمگیر سفارش دهید که زمینه اش آینه باشد و جاهایی از آن بدرخشد.
۳۲-از کوزه های قدیمی به عنوان گلدان استفاده کنید برای ایجاد یک مدل قدیمی زیبا.
۳۳- برای صرفه جویی در هزینه شما می توانید گیفت یا یادبود های عروسی را خودتان درست نمایید.
۳۴-اسامی مهمانان خود را بر روی یادبودها بنویسید. این کار حس خوبی به میهمانان تان می دهد.
۳۵-هدایایی را برای تشکر از خانواده، دوستان و کسانی که شما را برای روز عروسیتان یاری رساندند تهیه کنید، یا یک یادگاری که خودتان درست کرده اید.
۳۶-به جای خرید شیرینی های گران قیمت از مدل های با قیمت مناسب تر انتخاب نمایید.
۳۷-مناقصه کنید: به جای خرید از مغازه به سایت های حراجی بروید و اجناس زیبا و دوست داشتنی ای برای تزیین میز یا خانه با قیمت ارزانتر پیدا کنید.
۳۸-اگر از دوستان شما کسی استعداد و علاقه ای در درست کردن کیک یا تزیین گلها دارد با او هماهنگ شوید و کمک بخواهید.
۳۹-پکیج ساده یک عکاس حرفه ای را درخواست کنید و از دوستانتان بخواهید تا از مراسم در کل روز فیلم بگیرند.
۴۰-ایا واقعا احتیاج به کسی برای تهیه آلبوم عروسیتان دارید،این خیلی صرفه جویانه تر است که، خودتان عکس ها را چک کرده و از بین انها انتخاب کنید.
۴۱-به دنبال گروه های موسیقی که انواع آلات موسیقی دارند نروید شما می توانید با یک سی دی میکس هم همان کار را انجام دهید.
۴۲-دی جی ها معمولا بخشی از هزینه موسیقی زنده را در بر دارند.
۴۳-آهنگهای مورد علاقه خودتان را روی ام پی تری پلیر بریزید و اجرا کنید به جای اینکه دی جی اجاره کنید.
۴۴- اگر مراسم شما در هتل برگزار می شود از مدیر هتل یک شب اقامت در هتل را با قیمت مناسب درخواست نمایید.
۴۵-همیشه در مورد برنامه های ویژه ماه عسل سوال کنید:هتلها معمولا برنامه های مکملی برای تازه عروس و دامادها دارند.
۴۶-به جای انتخاب پرواز های ماه عسل بعد از عروسی آخر هفته،به دنبال پرواز های ارزانتر طی روزهای هفته باشید.
۴۷-ماه عسل خود را در یک برنامه به صرفه تر سفارش دهید تا اینکه پول بیشتری برای یک اقامت لوکس خرج کنید.
۴۸.لیستی از وسایل ضروری منزل تان را تهیه نمایید و به خانواده تان بدهید تا اگر اقوام پرسیدند برای تان چه چیزی تهیه نمایند، بتوانند آن ها را راهنمایی نمایند که لوازمی که نیاز دارید را برای شما کادو بیاورند.
۴۹-هیچ وقت از داشتن بیمه سرباز نزنید-پرداخت یک هزینه جزیی می تواند آینده شما را در عروسی یا ماه عسل تان تضمین کند و از مشکلاتتان جلوگیری کند.
.
منابع:
.https://arooskoo.ir
.http://www.banktalar.com
.https://www.beytoote.com